هفته جاری همانند هفته گذشته روند نزولی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ نرخ این محصول در طول هفته به صورت میانگین افت ۱۰۰ تومان تا ۲ هزار تومانی را در هر کیلوگرم به ثبت رساند که البته تنها روز سه‌شنبه رشد ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی را تجربه کرد. البته در دو هفته گذشته، شاهد افت پیوسته قیمت میلگرد آجدار در بازار بودیم؛ به طوری که تعداد بیشتری از عرضه‌کنندگان این محصول، میلگرد را به قیمت ۲۵ هزار تومان به فروش رساندند.

همچنین نرخ تیرآهن در دومین هفته اردیبهشت ماه روند کاهشی را تجربه کرد؛ به گونه‌ای که قیمت این محصول طی هفته جاری، افت ۱۰۰ تا ۶۰۰ تومانی در هر کیلوگرم داشت که تنها روز سه‌شنبه توانست رشد ۶۰۰ تومانی را در هر کیلوگرم به ثبت برساند.

بازار پروفیل نیز در مدار کاهشی قرار گرفت که در پایان هفته در روند ثابتی قرار گرفت. این محصول در طول هفته جاری، افت ۲۰۰ تومانی تا یک هزار تومانی را در هر کیلوگرم ثبت کرد و پایان هفته نیز در مدار خود تثبیت شد.

از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش ثابت بودند که به تدریج در اواسط هفته کاهش ۲۰۰ تومانی را ثبت کردند و در نهایت در پایان هفته در روند ثابتی قرار گرفتند.

گزارش‌ها از اوضاع بازار آهن و فولاد جهانی نشان می‌دهد، کاهش قیمت جهانی در بعضی از بازارهای آهن اسفنجی، ثبات قیمتی در بازار جهانی شمش، میلگرد، قراضه و الکترود گرافیتی و افزایش قیمت جهانی بازارهای کنسانتره، گندله، ورق سرد، کک و فروآلیاژها در هفته جاری به ثبت رسیده است.

از طرفی، در اولین روز کاری هفته تقریبا اکثر بازارها تحت تاثیر ریزش دلار بازار ازاد منفی بودند؛ برخی مثل ورق بیشتر و برخی همانند بازار میلگرد کمتر، اما همه تحت تاثیر جو منفی روانی دلار قرار گرفتند که این روند تا حدودی تا پایان هفته ادامه داشت. در واقع وضعیت به گونه‌ای شده که کاهش قیمت فولاد فعلاً اثری در تحریک تقاضای بازار آهن و فولاد ندارد.

در واقع مازاد عرضه و ضعف تقاضای مصرفی باعث شده تا قیمت‌ها در بازار فولاد، خصوصاً در بخش مقاطع طویل، عقب‌ماندگی قابل توجهی نسبت به تورم داشته باشد. بر همین اساس، در صورتی که اصلاح نرخ ارز ادامه داشته باشد، ممکن است این اقدام بر قیمت‌ها در بازار فولاد نیز فشار بیشتری وارد کند.

همچنین ثبات نرخ ارز و به خصوص دلار، اولین قدم برای احیای تقاضا و رونق مجدد بازار فولاد خواهد بود و تا زمانی که روند کاهشی نرخ ارز تداوم دارد، ممکن است تقاضای چندانی مشاهده نشود.

از سوی دیگر، بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۶۱ تا ۶۲ هزار تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در محدوده ۶۱ هزار و ۷۵۰ تومانی تثبیت شد. در این راستا، پیش‌بینی می‌شود در هفته پیش‌رو شاهد حرکت قیمت محصولات فولادی همراستا با روند قیمت‌ها در بازار آزاد ارز باشیم

از سوی دیگر، به نظر می‌رسد چند ماه آینده، ارز نیمایی به محدوده ۵۰ هزار تومانی افزایش یابد. بر همین اساس با فرض سایر متغیرها مانند عدم تحمیل ریسک‌های سیستماتیک و شرایط فعلی بازار جهانی، این افزایش نرخ، عاملی برای رشد ارزش دلاری خواهد شد/فولادبان

این مطلب را به اشتراک بگذارید