محمد صادق مدرسی  درباره تأثیر تغییر قیمت دلار در بازار آهن و فولاد بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی، نوسانات نرخ دلار و نتایج آن وابستگی زیادی به اقدامات مسئولان به خصوص در حوزه بورس و بازار سرمایه دارد. در واقع بخشنامه‌هایی که سازمان هر هفته مصوب می‌کند، فعالان اقتصادی را دچار سردرگمی کرده است.

وی ادامه داد: از طرفی تأثیر نوسانات دلار در بازار آهن و فولاد ایران، در صورتی که بر مبنای قیمت‌های جهانی باشد، می‌تواند نتایج مثبت و متعادلی را به دنبال داشته باشد. این در حالیست که اقتصاد فولادی کشور، از نرخ‌گذاری جهانی جدا شده و در حال حاضر بر مبنای تصمیمات مسئولان قیمت‌گذاری می‌شود. به همین دلیل در بسیاری از مواقع قیمت محصولات فولادی در ایران، بیشتر از قیمت‌های جهانی به فروش می‌رسد.

رئیس اتحادیه آهن فروشان استان یزد با اشاره به واکنش صنعت فولاد به احیای برجام گفت: توافق در مذاکرات به تنهایی نمی‌تواند تأثیر بسزایی در رشد بازار فولاد ایران داشته باشد و نتایج آن، بستگی به تصمیم مسئولان دارد. در واقع می‌توان با آزاد گذاشتن عرضه و تقاضا در بازار فولادی، حداقل در کوتاه مدت روند متعادلی را شاهد بود.

مدرسی افزود: البته در صورتی که دخالت مسئولان مربوطه در قیمت‌گذاری ادامه پیدا کند، همچنان کش و قوس‌های بازار فولاد تداوم می‌یابد و هر هفته نوسان قیمتی را تجربه خواهد کرد. از سوی دیگر، با وجود اینکه از تشکیل سازمان بورس بیش از ۲۰ سال گذشته؛ اما هنوز نماینده‌ای از اتحادیه آهن فروشان در هیأت مدیره این سازمان وجود ندارد. در واقع نماینده‌ها از شرکت‌های تولیدکننده و بزرگی مانند فولاد مبارکه، وزارت صمت و ایمیدرو هستند.

وی با یادآوری اصلاح سیاست قیمت‌گذاری در مالیات فولادی‌ها، آزادشدن قیمت‌ها در این حوزه را تنها راه نتیجه‌گیری مثبت از برجام دانست.

این مطلب را به اشتراک بگذارید