وحید یعقوبی با اشاره به زیان فولادسازان از قطعی گاز در سال گذشته مطرح کرد: معمولاً کارخانجات تولیدکننده به آهن اسفنجی نسبت به سایر کارخانجات گاز بیشتری مصرف می‌کنند؛ به گونه‌ای که در زنجیره فولاد بیش از ۷۰ درصد این محصول گاز استفاده می‌کند. بنابراین بیشترین آسیب کمبود گاز برای تولیدکنندگان این محصول است و در مجموع پارسال فولادی‌ها در بازه زمانی ۳ تا ۴ ماه، حدود ۱٫۵ میلیارد دلار از کسری گاز خسارت دیدند.

به گفته وی، با افت تولید آهن اسفنجی، تولید سایر محصولات از جمله فولاد میانی مانند شمش و اسلب نیز کاهش پیدا کرد.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: از سوی دیگر، انتظار می‌رود امسال میزان قطعی‌ها افزایش یابد؛ چرا که محدودیت‌های انرژی تقریبا از ۱۵ آذرماه آغاز شده و ابتدا کارخانجات با ۸۰ درصد سپس ۵۰ درصد و در حال حاضر با ۳۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند. بر همین اساس، به نظر می‌رسد با سردی هوا از ۱۵ دی ماه میزان فعالیت فولادسازان در نقاط شمالی کشور مانند استان خراسان به صفر خواهد رسید.

یعقوبی با بیان اینکه فولادی‌ها احتمالاً امسال از قطعی گاز حدود ۱٫۵ میلیارد دلار و یا شاید بیشتر ضرر کنند، گفت: همچنین زیان فولادسازان از قطعی برق در تابستان امسال به ۲ میلیارد دلار رسید که با تداوم این روند ۳٫۵ میلیارد دلار که عدد بسیار بالایی است، خسارت تولیدکنندگان فولاد بابت محدودیت‌های انرژی امسال خواهد بود/فولادبان

این مطلب را به اشتراک بگذارید